Pogoji poslovanja

Splo┼íni pogoji e-trgovine 2cv.si so sestavjeni v skladu z Zakonom o varstvu potro┼ínikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporo─Źil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Spletna trgovina 2cv.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo Ale┼í Drobni─Ź, v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik┬á ali kupec v spletni trgovini je oseba, ki uporablja na┼í informacijski sistem. Ob registraciji v spletno trgovino uporabnik pridobi uporabni┼íko ime (izpolnita vidva ker ne vem kak┼íno geslo oblikuje sistem npr.naslov je enak njegovi elektronski po┼íti, ki ga kupec dolo─Źi sam ter geslo). Uporabni┼íko ime in geslo uporabnika nedvoumno dolo─Źata in povezujeta z vnesenimi podatki . Obiskovalec spletne trgovine 2cv.si z registracijo postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

V trgovini se prodajajo samo privatne stvari, nove in rabljene, ki jih nekdo ne potrebuje ve─Ź in i┼í─Źejo novega lastnika.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine 2cv.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom.

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku vselej zagotovil naslednje informacije:

 • Identiteto upravitelja lastnika strani (ime in sede┼ż)
 • Kontaktne podatke, ki uporabniku omogo─Źajo hitro in u─Źinkovito komunkacijo (e-po┼íta, telefon)
 • Bistvene zna─Źilnosti blaga
 • Dostopnost ┬áartiklov (vsak artikel, ki je v spletni ponudbi, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
 • Pogoje dostave blaga (na─Źin, kraj in rok dostave)
 • Vse cene morajo biti jasno in nedvoumno dolo─Źene in razvidno prikazane ali ┼że vsebujejo davke in stro┼íke dostave
 • Na─Źin pla─Źila
 • ─îasovno veljavnost ponudbe
 • Pogoji odstopa od naro─Źila in na─Źin vra─Źila blaga
 • Pojasnilo postopka ob prito┼żbi z vsemi kontaktnimi podatki o slu┼żbi za stike s uporabniki

Ponudba artiklov in cene

Ponudba artiklov v spletni trgovini hram.si se spreminja v skladu s povpra┼íevanjem in ponudbo. Cena blaga je ozna─Źena z oznako spletna cena in vklju─Źuje davek na dodano vrednost, razen ─Źe je ozna─Źeno druga─Źe. Cene veljajo v trenutku oddaje naro─Źila. V primeru, da je podatek o ceni ob oddaji naro─Źila napa─Źen ali da se cena artikla med obdelavo naro─Źila spremeni, ponudnik kupcu omogo─Źa odstop od naro─Źila blaga.

Na─Źini pla─Źila

 • Z nakazilom po predra─Źunu na transakcijski ra─Źun ponudnika upravljalca spletne trgovine 2cv.si Ale┼í Drobni─Ź, Komarijska pot 15, 1351 Brezovica pri Ljubljani
 • S pla─Źilno oziroma kreditno kartico preko spletne strani 2cv.si

Postopek nakupa

1. Naro─Źilo v ─Źakalni vrsti┬á
Po oddaji naro─Źila kupec prejme obvestilo po elektronski po┼íti, da je naro─Źilo sprejeto v ─Źakalno vrsto. Obvestilo vsebuje podatke o vsebini naro─Źila, stro┼íkih po┼íiljanja, izbranem na─Źinu pla─Źila in navodilo o postopku preklica naro─Źila. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni iz─Źrpni podatki o statusu in vsebini naro─Źila.
2. Naro─Źilo potrjeno┬á
Naro─Źilo gre v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naro─Źilo pregleda, preveri dobavljivost naro─Źenih artiklov in naro─Źilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Naro─Źila se obdelujejo od ponedeljka do petka v ─Źasu med 10.00 in 17.00 uro. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja to─Źnosti dobave pokli─Źe kupca na njegovo kontaktno telefonsko ┼ítevilko.┬á
3. Blago odposlano (─Źe kupec za na─Źin prevzema izbere ÔÇ×DostavaÔÇŁ)┬á
Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpo┼ílje in o tem po elektronski po┼íti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporo─Źilu pou─Źi kupca tudi o politiki vra─Źila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru prito┼żbe.
4. Blago pripravljeno za prevzem (─Źe kupec za na─Źin prevzema izbere ÔÇ×Osebni prevzemÔÇŁ)┬á
Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in o tem po elektronski po┼íti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporo─Źilu pou─Źi kupca tudi o postopku (uri in kraju) osebnega prevzema.

Dostava

Ponudnik bo dostavil blago v dogovorjenem roku po prejemu potrditve┬á kupca o na─Źinu in ─Źasu dostave.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije

 Varnost osebnih podatkov

Kupec se strinja da Ale┼í Drobni─Ź zbira, uporablja in obdeluje osebne podatke na uporabni┼íkem ra─Źunu kupca. Ponudnik┬á se zavezuje, da bo z osebnimi podatki kupca rokoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in jih bo uporabljal in obdeloval izklju─Źno z namenom izbolj┼íevanja ponudbe v spletni trgovini 2cv.si.

Odveza  odgovornosti

Ponudnik┬á poleg podatkov o lastnosti blaga objavlja tudi fotografije izdelkov, ki jih je potrebno jemati kot simboli─Źne.

Ponudnik si pridr┼żuje pravico, da prodajne pogoje spremeni kadarkoli in na kakr┼íenkoli na─Źin, ne glede na razlog in brez predhodnega obvestila.

Prito┼żbe in reklamacije

Vsako prito┼żbo in reklamacijo bomo obravnavali v skladu z Zakonom o varstvu potro┼ínikov. Prito┼żbe in reklamacije na izdelke ┬áoziroma storitev lahko sporo─Źite na┬á naslov lastnika strani.