Pogoji poslovanja

Splošni pogoji e-trgovine 2cv.si so sestavjeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Spletna trgovina 2cv.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo Aleš Drobnič, v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik  ali kupec v spletni trgovini je oseba, ki uporablja naš informacijski sistem. Ob registraciji v spletno trgovino uporabnik pridobi uporabniško ime (izpolnita vidva ker ne vem kakšno geslo oblikuje sistem npr.naslov je enak njegovi elektronski pošti, ki ga kupec določi sam ter geslo). Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki . Obiskovalec spletne trgovine 2cv.si z registracijo postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

V trgovini se prodajajo samo privatne stvari, nove in rabljene, ki jih nekdo ne potrebuje več in iščejo novega lastnika.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine 2cv.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom.

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku vselej zagotovil naslednje informacije:

 • Identiteto upravitelja lastnika strani (ime in sedež)
 • Kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunkacijo (e-pošta, telefon)
 • Bistvene značilnosti blaga
 • Dostopnost  artiklov (vsak artikel, ki je v spletni ponudbi, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
 • Pogoje dostave blaga (način, kraj in rok dostave)
 • Vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno prikazane ali že vsebujejo davke in stroške dostave
 • Način plačila
 • Časovno veljavnost ponudbe
 • Pogoji odstopa od naročila in način vračila blaga
 • Pojasnilo postopka ob pritožbi z vsemi kontaktnimi podatki o službi za stike s uporabniki

Ponudba artiklov in cene

Ponudba artiklov v spletni trgovini hram.si se spreminja v skladu s povpraševanjem in ponudbo. Cena blaga je označena z oznako spletna cena in vključuje davek na dodano vrednost, razen če je označeno drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila. V primeru, da je podatek o ceni ob oddaji naročila napačen ali da se cena artikla med obdelavo naročila spremeni, ponudnik kupcu omogoča odstop od naročila blaga.

Načini plačila

 • Z nakazilom po predračunu na transakcijski račun ponudnika upravljalca spletne trgovine 2cv.si Aleš Drobnič, Komarijska pot 15, 1351 Brezovica pri Ljubljani
 • S plačilno oziroma kreditno kartico preko spletne strani 2cv.si

Postopek nakupa

1. Naročilo v čakalni vrsti 
Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Obvestilo vsebuje podatke o vsebini naročila, stroških pošiljanja, izbranem načinu plačila in navodilo o postopku preklica naročila. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.
2. Naročilo potrjeno 
Naročilo gre v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Naročila se obdelujejo od ponedeljka do petka v času med 10.00 in 17.00 uro. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. 
3. Blago odposlano (če kupec za način prevzema izbere „Dostava”) 
Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.
4. Blago pripravljeno za prevzem (če kupec za način prevzema izbere „Osebni prevzem”) 
Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o postopku (uri in kraju) osebnega prevzema.

Dostava

Ponudnik bo dostavil blago v dogovorjenem roku po prejemu potrditve  kupca o načinu in času dostave.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije

 Varnost osebnih podatkov

Kupec se strinja da Aleš Drobnič zbira, uporablja in obdeluje osebne podatke na uporabniškem računu kupca. Ponudnik  se zavezuje, da bo z osebnimi podatki kupca rokoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in jih bo uporabljal in obdeloval izključno z namenom izboljševanja ponudbe v spletni trgovini 2cv.si.

Odveza  odgovornosti

Ponudnik  poleg podatkov o lastnosti blaga objavlja tudi fotografije izdelkov, ki jih je potrebno jemati kot simbolične.

Ponudnik si pridržuje pravico, da prodajne pogoje spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega obvestila.

Pritožbe in reklamacije

Vsako pritožbo in reklamacijo bomo obravnavali v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije na izdelke  oziroma storitev lahko sporočite na  naslov lastnika strani.